Kevään 2020 uutuus: Tatun ja Patun verstas!

Huom! Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi huoneen avaamista jouduttiin lykkäämään alkuperäisestä suunnitelmasta.

Huoneen oma sivu: Tatun ja Patun verstas

Tatun ja Patun maailma herää eloon Sastamalassa keväällä 2020, kun Pakenemaan aukeaa uusi pakohuone. Uusi pakohuone tulee sijoittumaan Tatun ja Patun verstaalle ja tarjoaa kävijöille teemaan sopivien tehtävien muodossa sukelluksen Outolan maailman tapaan ajatella.

Pakenemassa Tampereentiellä Sastamalassa aukeaa kevään 2020 aikana uusi pakohuone. Uudenlainen elämys sijoittuu Tatun ja Patun hullunkuriseen maailmaan, vaikka itse Outolassa ei ollakaan. Huoneen suunnittelu on tehty yhteistyössä Tatu ja Patu -kirjailijoiden, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kanssa. Mittava suunnittelu- ja rakennusprojekti on ollut käynnissä jo lähes vuoden. Huone tuo eloon Tatun ja Patun villejä keksintöjä yhdistettynä pakohuonekokemukseen. “On ollut kunnia päästä käyttämään suunnittelun pohjana Tatu ja Patu -kirjoja. Kirjojen maailma tuntuu kuin tehdyltä pakohuoneen teemaksi. Tatu ja Patu tulkitsevat asioita hauskan kierolla tavalla, samoin kuten monesti pakohuoneissa on tapana. Tämä mahtava ympäristö tarjoaa samalla hienon pakohuonekokemuksen ja sukelluksen toiseen maailmaan”, summaa toimitusjohtaja Mikko Viitamaa.

Tatu ja Patu avaavat verstaansa ovet

Pakohuone sijoittuu Tatun ja Patun verstaaseen. Aktiivinen Outolan kaksikko ei ole levännyt ja he ovatkin muokanneet vanhoja keksintöjään sekä luoneet kokonaan uusia. Pakohuoneessa vierailevalla ryhmällä on 60 minuuttia aikaa auttaa Tatua ja Patua heidän uusimman kojeensa kanssa. “Pakohuoneissa ei pakosti tarvita pohjatietoa mistään aiheesta, mutta tässä huoneessa kyllä saa etua, jos kirjat ovat tuttuja” Mikko paljastaa.

Sastamala on tunnettu Vanhan kirjallisuuden päivistään ja tarjoaa muutenkin paljon kirjallisuuteen liittyviä palveluja. Yrittäjät odottavat uudelta huoneelta paljon. “Huone on hieno lisä paikalliseen kirjallisuuteen liittyvään tarjontaan ja uskon huoneen houkuttelevan sekä lapsiperheitä että pakohuoneiden harrastajia koko Suomesta. Tästä saattaa jopa tulla Sastamalan uusi matkailuvaltti”, arvioi Mikko huoneen vetovoimaa.

Sopii perheille ja ryhmille

Uudesta pakohuoneesta on mahdollista valita suoritettavaksi joko koko perheen versio tai kokeneillekin pakohuonepelaajille soveltuva haastavampi versio. Huone on jo Pakeneman neljäs pakohuone, ja siinä onkin tunnollisesti otettu oppeja edellisistä huoneista vieden pakohuonekokemusta uudelle tasolle.

Lisätiedot:

Mikko Viitamaa, Toimitusjohtaja

050 4868 315, mikko@pakenema.fi